Åkarps IF

Referat: AIF Barrikaden - Åkarps IF

Startuppställning: C-G – Chanon, Simon W, Markus H, Ghafur – Milad – Kevin, Mohammed Ali, Yousef – Didrik, Alexander
Började på bänken gjorde:
Lamin som kom in som anfallare efter 17 min och spelade där fram tills vi gick över till 4-3-3 med halvtimmen kvar då han gick ner på mittfältet.
Hussein som kom som vänstermittfältare mitt i första halvlek, spelade i den positionen resten av halvleken medan han i andra halvlek spelade centralt på mittfältet.
Marcus S som kom in som högerback mitt i första halvlek och sedan spelade i den positionen resten av halvleken samt sista 20-25 i andra.
Sharifi som kom in som högermittfältare mitt i första halvlek och spelade där fram tills vi gick över till 4-3-3 sista halvtimmen då han gick ner som vänsterback.

Matchen spelades i en rätt tryckande värme vilket säkert gynnade oss med våra fyra avbytare mot deras enda.

Spelet böljade rätt mycket fram och tillbaka i första halvleken såg länge ut att bli mållös. Vi får väl sägas ha haft ett litet spelövertag. De få klara chanserna var väl jämnt fördelade. Deras bästa var länge en nick som C-G tippade upp i ribbans underkant i den 17:e min medan våra bästa kom mot slutet när Lamin först i den 40:e min kom fri med målvakten som dock rusade ut och hann precis före men där bollen sedan hamnade hos Alexander en bra bit ut i planen som bestämde han sig för att skjuta direkt mot det nu övergivna målet. Tyvärr smet bollen tätt utanför stolpen. Bara ytterligare någon halvminut senare hade Lamin ett strålande avslutsläge men sköt ovanför. Det kändes därför lite irriterande när Åkarp i 44:e min fick ett tämligen turligt ledningsmål – turligt såtillvida att något som uppenbart var avsett som skott istället landade hos en omarkerad spelare inne i straffområdet som relativt enkelt kunde förpassa bollen i mål.

Sedan fick Åkarp i inledningen av andra halvlek en gyllene möjlighet att ge oss en rejäl uppförsbacke när de i den 50:e min tilldömdes en som jag såg det klar straff. C-G visade då att lite av de gamla reflexerna satt i när han räddade genom ett tjusigt akrobatiskt agerande. Sju minuter senare gjorde C-G en ny reflexräddning på ett närskott. Om deras mål tidigare följde direkt på ett antal målchanser för oss så blev det nu omvänt för bara några minuter senare kvitterade vi. Kevin sköt ett tungt långskott som tog precis nere vid stolproten varifrån den rullade tillbaka längs mållinjen där Lamin höll sig framme och stötte in den. Efter det gick vi över från det som skulle kunna kallas en 4-1-3-2-uppställning till en ren 4-3-3-dito.

I den 68:e min hade Lamin sedan ett skott som tog på hjulet och då döms det aldrig mål oavsett om bollen varit över linjen eller ej. I den 78:e min tog vi ledningen när någon (Hussein?,Mohammed Ali?, Yousef?) slog ett fint inlägg från högerkanten som passerade förbi - den i sanningens namn inte så duktige - målvakten de hade bytt till i andra halvlek. Där missade någon helt hårresande genom ett slå ett hål i luften på själva mållinjen. Min våldsamma irritation över detta gjorde att jag tittade bort men när jag tittade upp låg bollen ändå inne i deras mål hur nu det gått till. Det var ju i alla fall Didrik som satt dit den förstod jag av omfamningarna/ryggdunkningarna.

I den 83:e min ökade vi på till 3-1 genom Alexander efter en jättefin djupledspassning från Lamin. Simon tyckte dock att det var jag som förtjänade assisten eftersom jag, när jag såg att Alexander såg ut att fundera över hur han skulle agera eftersom han hade ett par spelare nära inpå sig, skrek åt honom att han inte skulle tveka utan bara gå mot mål ”Du är snabbare” - ett råd som han lyckligtvis följde. Nu kändes segern rätt säkrad men det blev ändå lite lite oroligt när C-G för första gången på sina 37 år i föreningen blev utvisad efter att ha gjort en i och för sig resolut räddning i farligt läge utanför straffområdet. Det fina frisparksläge som följde slarvade de dock bort så att Milad, vår trogna hjälpgumma som målvakt i sådana här situationer slapp ingripa. I den andra övertidsminuten var det deras tur att ha en boll på hjulet. När den bollen inte gick in kändes det definitivt lugnt trots att det varit ganska många avbrott och vi förstod att det skulle bli ytterligare ett antal tilläggsminuter. Efter att vi bränt ett jättefint kontringsläge avslutades matchen med att Milad gjorde en bra räddning på ett skott nära stolproten.

En riktigt fin insats och en rättvis seger från vår sida. Alla överpresterade och moralen hölls uppe även när det dröjde länge innan vi fick in bollen.

Det rådde också en befriande vänlig atmosfär såväl på och runt planen som vid samlingen innan. Tänk om det alltid vore så!

Statistik: Hörnor: 3-2 Avslut på mål: 8-6 Avslut utanför 14-9